Симптоми на синуит

Най-честите симптоми на синуит

Моля, обърнете внимание: Ако имате някакви съмнения относно поносимостта на ГелоМиртол ® форте по време на бременност, препоръчително е първо да обсъдите това с Вашия лекар. Изключително важно е бременните жени да се въздържат от лечение на болести като синуит или бронхит, без да се консултират с лекар.

Вашият лекар ще ви предпише точната дозировка за прием на ГелоМиртол ® форте и ще прецени съотношението полза-риск за употребата на растителен лекарствен продукт по време на бременност.

Какви са типичните симптоми на синуит?

В повечето случаи синуитът се предхожда от простуда. Тя често е придружена от хрема (ринит) и други типични симптоми за простуда. Симптомите на простуда много приличат на някои от симптомите на синуита, за това трудно се определят. Както при настинката, така и при синуита типичните оплаквания са:

Често при настинка се появява и синуит, и в тези случаи лекарите говорят за риносинуит.

От друга страна, възпалението на параназалните синуси е случай, когато има болка и подуване в различни области на лицето. Болката обикновено се засилва при движение на главата.

Ако възпалението в параназалните синуси е ясно изразено, със сигурност ще има и някои типични за синуита симптоми:

Въпреки че степента на дискомфорт може да варира от човек на човек, симптомите на остър и хроничен синуит са подобни. Като цяло обаче, симптомите при остър синуит са много ясно различими, отколкото при хроничния.

Мястото на болките в лицето дава указание за засегнати околоносни кухини

Главоболието е типичен симптом при синуит. То може да се придружава от чувство за натиск и болки в лицето. В зависимост от това, кои околоносни кухини са засегнати от възпалението, болките се усещат по различни участъци на лицето, като например над челото или в областта на горната челюст.

Къде се усещат болките при синуит?

​Всеки човек притежава четири вида околоносни кухини (Синуси) : челни синуси, клиновидни синуси, максиларни синуси и решетъчни синуси. Къде се усещат болките, зависи от това, кои от синусите са възпалени.

Възпаление на челюстната пазуха (Sinusitis maxillaris):

Болките се проявяват в горната челюст. Между другото могат да се сбъркат с болки по зъбите.

Възпаление на предната пазуха (Sinusitis frontalis):

Болките са пронизващи и възникват в участъка на челото. Те се засилват при разтърсвания и наклоняване на главата напред.

Възпаление на клиновидната пазуха(Sinusitis sphenoidalis) и на решетъчните клетки (Sinusitis ethmoidalis):

Стига се до дифузно главоболие, което може да стане забележимо между или зад очите. Понякога болките се разпростират чак до тила.

Болките се проявяват в горната челюст. Могат да се сбъркат с болки в зъбите.

Болките са пронизващи и възникват в участъка на челото. Те се засилват при разтърсвания и наклоняване на главата напред.

Характеризира се с дифузно главоболие, което може да се усети между или зад очите. Понякога болката се разпростира до шията.

Болката е дифузна под или зад очните гнезда, забележима и може да продължава към тила.
Scroll to Top