Полезни съвети

Вашият съветник – полезни съвети при простуда

В началото някой покашля, после в повечето случаи цели отдели от офиса или училищни класове. Едно простудяване ни сполита всички нас от време на време, в повечето случаи дори няколко пъти в годината. Виновни за това са простудни вируси, които причиняват инфекция на дихателните пътища. Дори едно заразяване да не може съвсем да се избегне, ние все пак можем да направим най-малкото труден живота на вирусите. И ако ние въпреки всичко сме пипнали една простуда? С нашите съвети при една простуда Вие може отново бързо да се отърсите от нея.

Простудяване от студ? Причини и признаци за грипна инфекция

Все още е широко разпространен митът, че една простуда се предизвиква от студ. Неприветливото време може обаче само да благоприятства една инфекция, но не и да я породи. При все това въпросното допускане по всяка вероятност е довело до езиковата връзка. Така например една простуда се проявява в началото най-често чрез зъзнене – често дори, когато всъщност съвсем не е студено.

Но дори тогава, когато има обяснение за езиковата връзка, една простуда не се причинява от студ, а от вируси. Те връхлитат носа и лигавицата на фаринкса и там пораждат възпаления. Това се проявява при засегнати хора посредством

Освен това една грипна инфекция, както още се нарича настинката, често върви ръка за ръка с едно всеобщо чувство за разболяване и дори е възможна лека температура.

Една силна имунна система е винаги готова да се притече на помощ, за да се избегне заразяване с вируси.

Съвети при една простуда. Това може да предприемете срещу оплакванията

Една настинка продължава приблизително девет дни. Оплакванията започват в повечето случаи вяло, най-силно са изразени от четвъртия до шестия ден и сетне отново бавно отшумяват. Достатъчно покой, медикаменти и различни домашни средства могат да подпомогнат тялото при възстановяването и да смекчат симптомите. Това е важно, тъй като иначе е вероятно грипната епидемия «да се провлачи» и да се развият последващи заболявания като един бронхит (възпаление на бронхите) или синузит (възпаление на околоносните кухини).

Съвети за простуда GeloMyrtol® forte

Растителното лекарствено средство GeloMyrtol® forte въздейства отхрачващо, противовъзпалително и подкрепя спадането на лигавицата. По такъв начин дихателните пътища бързо отново се възстановяват и симптомите на настинката се смекчават ефикасно.

Кога при една простуда е наложително да се отиде на лекар?

Много хора се разболяват няколко пъти през годината от простуда. Едно дерящо гърло и един течащ нос наистина минават за твърде неприятни, те обаче по правило са безобидни. При все това при определени обстоятелства може да е целесъобразно едно посещение при лекаря – например, когато ненадейно се прибави твърде висока температура (от 39 градуса по Целзий нагоре) или и след седмица симптомите още не се подобряват.   Тъй като една настинка в повечето случаи се причинява от вируси, а не от бактерии, то и едно лечение с антибиотици е често без въздействие. Има обаче едно изключение: Ако при простуда имунната система е силно отслабена, то може да се стигне до бактерийна вторична инфекция (допълнително заразяване с друг причинител на болести). Впрочем замесени са и бактерии, ако един синузит или бронхит продължава по-дълго.

Пролет, лято, есен и зима – съвети за простуда за всяко годишно време

Хрема или алергия?

Един течащ нос през пролетта не трябва винаги да е признак за настинка. Ако растенията започват да цъфтят и полените се носят отново във въздуха, то зад хремавия нос се таят евентуално алергии. Тъй като симптомите си приличат, не е съвсем лесно да се изнамери, каква е причината.

Време за настинки ли е отпускарското време?

Простуда – ама не през лятото, или все пак? Жестоко се лъжете. Тук тя се нарича само в повечето случаи „летен грип“. Към това се прибавя, че „болестта на свободното време“ [На английски:LeisureSickness] ни сполита често тъкмо тогава, когато стресът от работата всъщност отпада и ние желаем да се наслаждаваме на нашия напълно заслужен отпуск. За да не доведе настинката до провал, би следвало при подредбата на пътната аптечка, да се помисли и за средства срещу простуда.

Защита от една настинка през есента

Щом топлото лято отмине, с есента най-често настъпват по-хладни температури. Вие не би следвало да ги подценявате. Самият студ наистина не е никаква причина, ние зъзнем, но той може да отслаби нашите отбранителни сили. За да преминем без настинка през есента и зимата, е важно да имаме пред вид няколко съвета за простуда. Към тях спадат например с помощта на едно здравословно хранене да подсилим имунната система, постоянно да сме добре облечени, да снемаме стреса и редовно да си мием ръцете.

Помагат ли антибиотиците при една настинка през зимата?

Гърлото дращи, носът тече – при една истинска настинка човек може да се чувства направо като болен. При все това антиобитици само в редки случаи помагат. Тъй като срещу простудни вируси медикаментите не могат да предприемат нищо. Само, ако допълинтелно участват бактерии, прилагането има смисъл.

Scroll to Top