ГелоМиртол ® форте – МУКОЛИТИК НА РАСТИТЕЛНА ОСНОВА

Ефективен при бронхит и синуит

ГелоМиртол ® форте е отхрачващ препарат, базиран на комбинация от подбрани висококачествени етерични масла. По уникална технология се получава специален дестилат от четири различни растения, който има отхрачващо, противовъзпалително и  антимикробно действие.

Растителното вещество втечнява гъстите секрети и активира самопочистващата функция на лигавиците. По този начин ГелоМиртол ® форте освобождава бронхите и параназалните синуси от гъстите секрети и позволява отново свободното дишане.

ВАШИЯТ МУКОЛИТИК НА РАСТИТЕЛНА ОСНОВА ЗА ЛИГАВИЦАТА НА ДИХАТЕЛНИТЕ ПЪТИЩА: ГелоМиртол ® форте

Муколитикът на растителна основа ГелоМиртол ® форте принадлежи към фитофармацевтичните препарати. Това означава, че активната съставка на лекарството е изцяло от растителен произход. В случай на бронхит и синуит, ГелоМиртол ® форте осигурява ефективно облекчение на симптомите. Специалният дестилат от етерични масла има отхрачващо, противовъзпалително и  антимикробно действие.

Етеричните масла обикновено се получават чрез парна дестилация или студено пресоване на растения и съдържат фитохимикали, които се образуват от специални растителни клетки. Тези масла имат интензивна, типична за оранжериите миризма. Но как работят те? Молекулите на етеричните масла са относително малки. Това им позволява да преминават през кожата, лигавиците и тъканите. Така те могат лесно да влязат в кръвния поток, да се разпространят по цялото тяло и да окажат ефект на целия организъм.

Растителните активни съставки на ГелоМиртол ® форте

Активната съставка на ГелоМиртол ® форте е специален дестилат от различни етерични масла. Тези масла се получават чрез ректификация, ефективен процес на многократна дестилация, при който съставките се екстрактват във високи концентрации. ГелоМиртол ® форте съдържа активните съставки на евкалипт и сладък портокал, както и екстракти от мирта и лимон.

Евкалипт обикновено са високи, вечнозелени дървета или храсти. То принадлежат към семейството Миртови и се намира предимно в Австралия, Тасмания и Индонезия. Евкалиптовото масло се извлича от листата и клоните и се използва за кашлица, дрезгав глас, грип, мускулни болки и ревматизъм. То има отхрачващо, спазмолитично, антибактериално и фунгицидно действие. Евкалиптът е бил използван като лекарствено средство от аборигенското местното население в продължение на векове.

Миртата е вечнозелен храст, характерен за Средиземноморието. Етеричното масло се извлича от листата на растението и подпомага производството на слюнка, стомашен сок или назални секрети. Затова Мирта се използва за загуба на апетит и дихателни проблеми. Отглежда се още от древността.

Етеричните масла от сладък портокал и лимон се извличат от кората на цитрусовите плодове. Поради приятния си мирис дестилатът на тези цитрусови растения се използва главно като ароматни масла. В допълнение маслото от лимон и сладък портокал имат антимикробно и регулиращо действие върху производството на секрет.

Scroll to Top