ГелоМиртол ® форте за бременни

Бременните жени трябва да се въздържат от приемането на много медикаменти, дори в случай на безобидни заболявания като стомашно-чревни оплаквания или главоболие, за да се избегне евентуално увреждане на плода по време на бременност. При кашлица, синуит и настинка, най-добре бъдещите майки, първо да опитат с домашни средства да облекчат симптомите на заболяването. Ако те не са ефективни, може да се прибегне до муколитик на растителна основа.

Тъй като цялото тяло и имунната система са подложени на стрес по време на бременност, съществува повишен риск от настинки. Често бременните жени се сблъскват с казуса кои лекарства могат да приемат без притеснение.

При приемането по време на бременност на синтетични лекарствени средства е необходимо повишено внимание. Трябва да се внимава и с приемането на лекарствата от растителен произход. Ако липсват научни изследвания и опит, задължително бременната жена трябва да се консултира с лекар, който да прецени ползата и риска от употребата на конкретен медикамент.

Ефикасността на лекарственото средство с растителен произход ГелоМиртол ® форте се основава на специален дестилат етерични масла от евкалипт, сладък портокал, мирта и лимон. Поради своята растителна активна съставка, лекарството се понася добре и се използва успешно в продължение на много години за лечение на бронхити и синуити. Според съществуващите данни няма признаци за вредно въздействие върху плода при прием по време на бременност. Въпреки това, тъй като няма научни изследвания и проувания върху бременни жени, в момента не съществува окончателна оценка или препоръка за използването на ГелоМиртол ® форте по време на бременност.

A-0114/27.06.2024

ГелоМиртол ® форте - лекарство с активни съставки на билкова основа за синуит и бронхит по време на бременност.

Моля, обърнете внимание: Ако имате някакви съмнения относно поносимостта на ГелоМиртол ® форте по време на бременност, препоръчително е първо да обсъдите това с Вашия лекар. Изключително важно е бременните жени да се въздържат от лечение на болести като синуит или бронхит, без да се консултират с лекар.

Вашият лекар ще ви предпише точната дозировка за прием на ГелоМиртол ® форте и ще прецени съотношението полза-риск за употребата на растителен лекарствен продукт по време на бременност.

Scroll to Top